Skriv ut

Informationsmöte

Torsdag 31 oktober kl. 18.00 kallar styrelsen till informationsmöte gällande byte av bredbandsleverantör.

Plats: Sankt Gertrud Konferens, Östergatan 7B. Lokal: Clara Bager

Byte av bredbandsleverantör

Styrelsen har beslutat att byta bredbandsleverantör från dagens Ownit till en kollektivlösning med Bahnhof. Idag tecknar varje medlem ett avtal med Ownit som kostar 189 kr/mån för 100/100 Mbit/s via fiber, men med det nya avtalet kommer det kosta 74 kr/mån för 1000/1000 Mbit/s. Denna summa kommer hamna på hyresavin som en tilläggskostnad enligt bilden nedan. 

Vi planerar att utföra bytet omkring 1 juni 2020, och allting kommer ske automatiskt, det vill säga att styrelsen säger upp samtliga nuvarande abonnemang (om ni har annat avtal än Ownit får ni säga upp det själva). Själva omkopplingen till nya leverantören sköter Bahnhof och det beräknas ta ca 2 timmar på den aktuella dagen. Vi planerar även att flytta över TV-abonnemanget till TV via fiber när vårt nuvarande TVabonnemang går ut 2021-03-31. Då kommer TV-abonnemanget att betalas via hyresavin på samma sätt som bredbandet (62 kr/mån & lgh). 

Kontaktuppgifter & förrådsnummer

För att kunna nå ut till samtliga medlemmar vid behov så vill vi gärna att ni mailar era namn, telefonnummer och mail samt förrådsnummer på både vind och eventuellt källare till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Gemensamt elnät

Styrelsen håller just nu på att utreda hur vi kan få ner elkostnaden för både fastigheten och för varje lägenhet. Genom att ha ett gemensamt elavtal (elnät + elhandel) istället för att varje lägenhet har varsitt kan vi få ner framförallt elnätsavgiften. Då betalar man endast för den el man använder och elräkningen kommer debiteras på hyresavin i efterhand. 

Cykelverkstad i källaren under Husargatan 4

Vi håller just nu på att rusta upp källaren under Husargatan 4 där det kommer finnas utrymmen med bland annat snickarbänk. Här kan medlemmarna fritt gå ner om de vill bygga/laga saker. Om ni har verktyg över får ni gärna donera, så slipper vi köpa in lika mycket verktyg

Vi har även reserverat en tvättplats för cyklar där man kan spola av sin cykel. tvättplatsen är rakt utanför dörren till tvättstugan och vattenslang finns i ”trädgårdsrummet”. Viktigt att ni ställer ner slangen igen efter användning.

 

Mvh Styrelsen