Föreningen håller på att installera bredband, kontrakt har tecknats med Ownit och driftstart planeras ske under januari 2011. Det kan därför redan nu vara dags att se över era befintliga avtal då uppsägningstiden kan vara lång. Ownit erbjuder 100/100 Mbit/s i överföringshastighet till varje hushåll för 189kr/mån.  Mer information angående installationen kommer att skickas ut inom kort!

Föreningen ser just nu även över dagens TV-nät från CanalDigital då signalstyrkan har varit svag i vissa lägenheter.

God Jul & Gott Nytt År!

transparentballs.png
Vi har haft upprepade inbrottsförsök i fastigheten. Därför vill vi be alla att tänka på att dörrar in till fastigheten och trappuppgångar är stängda och låsta ordentligt så att inte obehöriga personer kan komma in. Mvh Styrelsen

Första etappen av hissrenoveringen är färdig och det som nu återstår är inredningen. Otis kommer att göra detta i början på Oktober då de har fått material på plats enligt våra önskemål.

...
Ni kan nu finna årsredovisning och revisionsberättelse för 2008 under menyfliken Föreningen / Ekonomi.
Trevlig läsning! Anders
Föreningen har idag 090317 skrivit kontrakt med OTIS om modernisering av hissen på Husargatan 2. Arbetena på hissen beräknas komma igång under vecka 29 och kommer att ta dryga 2 veckor i anspråkhiss.gif. Efter lite diskussioner fram och tillbaka har vi beslutat oss för en inredning som (ungefär) ser ut som på bilden här intill. Vi har försökt välja färger som var typiska vid förra sekelskiftet då vår fastighet byggdes och hoppas att ni, liksom vi, kommer att bli nöjda med resultatet. I samband med hissrenoveringen skall vi oxå försöka måla om i korridoren in till tvättstugan från portgången vid Husargatan 2 samt även de bägge portgångarna. Dessutom har vi planer på att byta ut gårds/portgångs -belysningen mot några mera tidstypiska sekelskiftesarmaturer. Denna satsning på vår närmiljö har möjliggjorts mycket tack vare det gynnsamma ränteläge som för tillfället råder och förhoppningsvis kan vi fortsätta att försköna vår fina fastighet framöver. Kom gärna med förslag på åtgärder via mail eller i samband med vårt årsmöte den 4/5.
Björn Hansson på Drottningtorget 2b hittade en nyckelknippa sittande i låset till soprummet i förmiddags vid 10.30-tiden. Nyckelknippan återfås mot beskrivning hos Björn. Ring gärna 0708-231423 först.
...
Som ni kanske har sett så har saker och ting förändrats i vårt soprum. F.r.o.m. 1/3 är det IL Recycling som har hand om tömningen av våra återvinnings/retur -kärl, dvs de blå behållarna.  Som ni kanske märkt har antalet behållare av denna typ ökat i antal och detta har skett på bekostnad av 1 grönt köksavfallskärl. Vi hoppas detta skall fungera bra, men kommer att försöka hålla koll på fyllnadsgraden av de återtående gröna kärlen och om nödvändigt korrigera antalet igen. Som ni säkert oxå har sett har det tillkommit ett antal nya "fraktioner" som det kallas, och vi hoppas att dessa kommer att utnyttjas väl. Studera den broschyr som vi lagt i er brevlåda och hör gärna av er med ev kommentarer och/eller frågor. Läs mer på www.ilrecycling.com/sv/ .
För vanligt vanligt köksavfall gäller, än så länge, samma rutiner som tidigare, men planer på en förändring finns. Läs mer om detta på www.vasyd.se/Avfall/matavfall/lagenhetsboende/Pages/default.aspx .
...
Fram till måndag 12/1 2009 kommer det att stå en container utanför Husargatan 2. Containern är i första hand avsedd för att slänga julgranar i, men kan om utrymme finns även användas för andra grovsopor. Containern, som placeras ut imorgon 8/1 2009, är däremot INTE avsedd för miljöfarligt avfall och elektronik. Till den senare kategorin hör alla produkter som är försedda med sladd eller drivs av batterier, denna typ av sopor lämnas t.ex.på Sjölunda ÅVC vid spillepengsrondellen. Containern är som vanligt låst och nyckeln finns placerad på anslagstavlan i tvättstugan. Där finner du oxå en såg avsedd att dela din julgran i mindre delar så att flera granar ryms i containern.

God fortsättning önskar vi i styrelsen.tree09.gif
...
Från den 1/12 2008 erbjuder Canal Digital hela 24 analoga kanaler direkt ur ditt antennuttag utan box eller extra avgift. Gör en ny kanalsökning enligt instruktioner i din TV's bruksanvisning för att hitta följande kanaler (kanalplats inom parentes):
SVT1 (E5), SVT2 (E7), SVT Barn/Kunskap (S8), SVT24 (S6), TV3 (E9), TV4 (E11), TV4+ (S14), TV4 Sport (E8), TV5(E6), TV6 (S13), TV8(S12), TV9(S16), DR1 (S11), TV2 Danmark (S7), Discovery Channel (S15), CNN (S17), Eurosport (S41), TCM / Cartoon Network (S18), MTV (S19), Kanal L (S33), TV Malmö (S10), Canal Digital info (E10).
Eftersom brf Drottningtorget Dragonen är en relativt nybildad förening har vi ganska stora lån att dras med. Detta innebär att vår ekonomi är ganska utsatt i tider som dessa då ränteläget är högt. För att kunna presentera en trovärdig budget inför år 2009 måste vi därför tyvärr tidigarelägga delar av en redan planerad kommande avgiftshöjning. Föreningens styrelse har alltså beslutat att ta ut 3% av den 5-procentiga höjning som är planerad från 2010-01-01 redan nu till årsskiftet. Återstående 2% hoppas vi kunna vänta med till nästa årsskifte som planerat. Detta innebär en ungefärlig avgiftshöjning på 100-200 kr/mån beroende på lägenhetsstorlek fr. o. m. 2009-01-01.
Av och till har vi problem med att fastighetens ytterdörrar inte går i lås. Man kan ärligen säga att det är en av de absolut vanligaste orsakerna till att vår vaktmästare från CYMKO besöker fastigheten. Problemet är särskilt påtagligt vid stark vind och låga temperaturer då dessa faktorer påverkar dörrstängarens förmåga att automatiskt dra igen dörren. Det hela är en balans mellan att slippa stänga dörren själv och att ha stora problem med att öppna den om dörrstängaren är för trög.  Tyvärr är det nog så att en viss "vaksamhet" från oss som använder dörrarna oxå är viktig.

Vid styrelsemötet den 23/11 2008 valdes Mikael Qvarfordh, Drottningtorget 2b,  till ny ordförande i föreningen. Mikael, som sedan senaste årsmötet varit vice ordförande, ersätter Hanna Roberts som flyttat från föreningens fastighet. Förändringen innbär att föreningen fram till årsmötet saknar en vice ordförande / ledamot och styrelsen ber därför dig som medlem att redan nu fundera över om du kan tänka dig att sitta med i styrelsen efter nästa årsmöte. Hör av dig till oss med dina frågor och eventuell intresseanmälan. Den kontaktinformation som finns anslagen i varje trapphus kommer att uppdateras snarast.

På initiativ av föreningens ordförande, och med bifall från samtliga styrelsemedlemmar, beslutades det vid senaste styrelsemötet att vi skall upprepa förra årets succé med glöggfest i vår numera torra och ”fina” källare. Välkomna ner i källarvalven under vår tvättstuga söndagen den 14/12 mellan kl 15 och 17 då föreningen bjuder på glögg och pepparkakor. Ta tillfället i akt att lära känna dina grannar och oss i styrelsen lite bättre.

Föreningen har köpt in en rejäl Kungsgran av Dalby granar. Granen är levererad idag 25/11 och kommer att resas / tändas till helgen. Kom gärna ner på gården lördag 29/11 kl 13.00 så hjälps vi åt!

Nu när kvicksilvret kryper under nollan och det blir kallare i våra lägenheter finns det några punkter att ta i beaktande:

 

Webbsidan är nu uppdaterad med ny kontaktinformation till våra nya styrelsemedlemmar.
Informationen i trapphusen kommer också att uppdateras inom kort!
...finns att hämta här filen (Acrobat Reader format)

pdf_icon.gif
 Protokoll årstämma 2008
   Tack alla ni som kom till stämman!

Jag vill passa på att hälsa nyvalda och omvalda medlemmar hjärtligt välkomna till styrelsen och valberedningen. Själv har jag suttit i styrelsen i två år, första året som suppleant och andra året som ordförande. Det har varit en mycket lärorik tid, men framförallt väldigt trevligt att få en chans att lära känna varandra när vi arbetat tillsammans i styrelsen.

Naturligtvis är grannskapen vad man själv gör den till, men det känns inte längre så anomymt att bo i lägenhet, och tryggheten att veta att det finns människor i närheten som man kan lita på - det gör att man bryr sig.

Årsredovisningen för 2007 finns tillgänglig här i PDF-format (under Föreningen/ekonomi) för den som är intresserad. Vi återkommer snart med ett protokoll för stämman.

/Magnus

Vi har fått en del anmälningar om tekniska problem med saknade TV-kanaler, främst på Norra Vallgatan 8. Antennkablen råkade bli kapad vid ett renoveringsarbete och vi har tillfälligt skarvat kabeln för att få någon bild över huvudtaget. Tyvärr innebär detta att en del kanaler inte fungerar, men vi jobbar på att åtgärda detta så fort vi kan.

Nu är det snart dags för föreningsstämman 2008. Föreningsstämman är bostadsrättsföreningens högsta beslutande organ. Även i år kommer stämman att hållas på Sjömansgården, på Fiskehamnsgatan 3. Alla medlemmar är hjärtligt välkomna!

mapdata.gif


Motioner
Som medlem är du givetvis alltid välkommen att höra av dig till oss i styrelsen med förslag, eller idéer för att förbättra omgivningen. Tänk på att formulera en tydlig motivering och ett yrkande om vilket beslut stämman skall fatta.

Sista inlämningsdatum för motioner: 3:e mars

Valberedningen (länk )
Valberedningen tar tacksamt emot tips om du vet någon som kan vara intresserad av att sitta i styrelsen. Kanske du själv känner att du vill engagera dig i föreningen och bidra till en bättre gemenskap och ett trivsammare boende.

Hör gärna av dig till valberedningens ordförande, Åsa Harvard (mail )
...
...
God fortsättning!
Det var ett strömavbrott i eftermiddags, vilket har lett till ett tillförseln av värme tillfälligt varit nere. Värmen är dock på väg tillbaka så vitt vi kan se nere i centralvärmeanläggingen. Vi har även saltat på innergården och utanför knutarna, för den som vill trotsa elementen och ge sig ut på stan - men var försiktig, det är superhalt på gatorna!
Hej i vintermörkret!

Vår kabel-tv leverantör Canal Digital har utökat sitt basutbud med Discovery Channel och MTV som därför numera kommer att ingå i vårt abonnemang. Gör en kanalsökning på er TV för att leta upp kanalerna.

MTV
 
Discovery Channel
Discovery Channel. TV-kanalen som gjort dokumentärer till ett begrepp. Här samsas program om djur, natur, historia, teknik, forskning och vetenskap.
 Discovery  
MTV
MTV är musik- och underhållningskanalen som format en hel generation. MTV sänder livekonserter, musikvideos, nyheter samt reportage om musik dygnet runt, sju dagar i veckan.
Cyréns har nu äntligen planterat våra växterså de kan rota sig ordentlig, plåttaken över källartrapporna är också på plats. När våren kommer så småningom får vi njuta av grönskan på innergården ordentligt.

miele.png
Vi har fått två nya fina Miele tvättmaskiner, de står i tvättstuga 1 och 3. De gamla PODAB maskinerna har gått varje dag sedan 1999 och har tyvärr haft en del problem. Eftersom det har varit en ganska dyr sommar för föreningen med både renovering av innergård och även en hiss, så det fanns det inte riktigt utrymme att byta ut samtliga maskiner än på ett tag. De nya maskinerna är energisnåla och förbrukar mindre vatten - förhoppningsvis håller de bättre också!
  • Under V39 beräkas de nya plåttaken över trappnedgångarna till källarna att monteras på plats.

  • Mot mitten av oktober beräknas planteringen av växterna äga rum. Vi kommer att få information om vilka växter som planterats, samt lite skötselråd. Vår trädgårdsgrupp välkomnar varmt nya medlemmar!


gravmaskin.jpgI slutet av Mars 2007 började arbetet med att gräva längs med väggarna för dräneringen. Husets grund skyddas numera med Pordrän, en kombination av isolering och dräneringssystem. Under grävarbetet upptäcktes en läcka i avloppssystemet, som förmodligen läckt rakt ut i marken de senaste åren.

Wihlborgs genomförde en ganska omfattande renovering under 80-talet, men bytte uppenbarligen inte avloppsröret som med andra ord var närmare 100 år gammalt! Ett ytterligare lager asfalt klassad som miljöfarlig påträffades under asfaltslagret, detta försenade arbetet c:a 2 veckor, plus hanteringskostnaden för miljöfarligt avfall. Byggavfall, bl.a. nedgrävda toalettstolar och handfat och annat byggavfall upptäcktes i mitten av gården. Stengrunden till de gamla byggnader som fanns förr på innergården försvårade utgrävningen för dräneringsrören. Även om det fortfarande saknas lite växter på innergården kan vi konstatera att arbetet resulterat i en betydligt rymligare och ljusare miljö. Vårt nya dräneringssystem hade inga problem att ta hand om sommarens störtskurar som ju orsakat en del översvämmningar runtomkring i Malmö.

Under arbetets gång har jag fotograferat innergården med jämna mellanrum. Jag har valt ut en del av dessa bilder och gjort ett litet bildspel som ni kan se genom att klicka "Läs mer" nedanför.
Tack alla ni som kom och gjorde gårdsfesten till en trevlig kväll!

Med bra fart på glöden i grillarna och uppdukade tillbehör, öl, vin och munter stämning trotsades den småkyliga kvällsluften av närmare ett fyrtiotal glada gäster! Kvällen inleddes med ett besök av Ann-Sofi Högborg, landskapsarkitekten
...
Hej!

Målarna som är två stycken från Schööns Måleri kommer att börja arbeta på Husargatan 4.
Arbetet påbörjas c:a 8:00 och beräknas pågå hela dagen.

Tid  Adress
 Antal
lägenheter
Bekräftade 
FM
Husargatan 4   4  4
  Norra Vallgatan 8
 5  4
EM Norra Vallgatan 6
 5  3
  Drottningtorget 2a
 2  2
  Drottningtorget 2b
 1  1

Behöver ni få tag på målarna kan ni ringa till Tommy, mobilnummer: 0706 - 49 65 65
...
Cyréns arbetar vidare med lite smådetaljer på gården och skall bland annat återställa de stenar som lyfts upp pga divere elektriska installationer. Tack för att ni varit försiktiga med gräsmattan, den har blivit grön och fin nu och går att promenera på! Planteringen av växter sker i september som planerat.

Ni kanske har lagt märke till att brunnarna börjar rosta, men det är helt normalt. Det är endast ett lager tjära som skall nötas bort med tiden, brunnarna i sig är gjord i gjutjärn och kommer senare att få sin naturliga "rostfärg" som man kan se på andra brunnar.

Vi kommer även att göra en tredje (sista) besiktningsvända av fönstermålningen i slutet av augusti för vissa av de lägenhetsinnehavare som inte haft möjlighet till detta. Dessa lägenheter har fått lappar utdelade. Besiktningsschema kommer att läggas upp inom kort.

Hej alla glada grannar!

Efter att länge ha klafsat omkring i jord och sand är det äntligen dags att inviga den ”nya” gården med en grillfest.

  • När: Lördag 1/9 kl 16.00
  • Hur: Alla tar själva med vad man vill grilla. Däremot står föreningen för tillbehör. (Potatissallad, pastasallad, bröd, såser, chips och annat tilltugg, fördrink, vin, öl, saft/läsk, kaffe och kaka.) Eftersom föreningen endast har en gemensam grill ber vi om hjälp med fler! Meddela oss om ni kan ta med en grill.

Självklart står föreningen för grillkol och tändvätska. Det är heller inte så gott om sittplatser så man får ta med vad man har. Ni som har boule eller kubb eller liknande - ta gärna med det också!

  • Anmälan: senast 17/8 till någon i festkommittén

Inger Leite
 040-292718
Cecilia Sjöö  040-930980
Lena Strand  040-29417
Mikael Qvarfordh  040-975666

strawberry.jpg

Klicka här för att anmäla er via e-post (eller telefon). Meddela antal personer, adress, telefon och e-post. Vi ser fram emot en härlig eftermiddag/kväll tillsammans!

Vänliga hälsningar, Styrelsen och Festkommittén

För några veckor sedan träffade jag Thomas Berggren från Fastighets AB, som äger huset längst ner mot kanalen (där bl.a. 24/7 gymet och f.d. Arkitektkopia ligger). De har planer på att att utöka antalet hyreslägenheter i huset genom att bygga små "radhus" ovanpå taket och ville gärna visa en liten modell av hur det skulle kunna se ut. Jag hade kameran med mig, klicka länken nedan för att titta på bilderna!


De senaste dagarnas stora mängder regn har orsakat en hel del översvämmade källare i bostadshus runtomkring i Malmö, men tack vare den nya dräneringen har våra källarutrymmen klarat sig bra, och håller nu på att torka upp efter många års fukt. Tidigare har det varit svårt att genomföra förbättringsarbeten på ytterväggar eftersom puts och färg får dåligt fäste som en följd av fukt som krupit upp underifrån, men detta kommer sannolikt inte vara några problem längre.

Cyréns som arbetat hårt med vår innergård tar nu en välförtjänt semester och återkommer i september för att plantera träd, buskar och övriga växter. Att plantera sent på året är bättre för växterna, så de får chans att ta sig ordentligt tills våren kommer. Bland annat kommer det att planteras ett stort körsbärsträd och perenner.

rulle.jpg
Snart kommer vi få en fin gräsmatta utrullad på innergården! Den är lite känslig innan den har rotat sig, vilket tar c:a 2-3 veckor så tills dess får vi nöja oss med att njuta av utsikten!

Vår innergård får ytterligare former! Ni kanske har lagt märke till gruset ovan på stenläggningen? Det är s.k. stenmjöl, som med tiden och med hjälp regnet tränger ned mellan stenarna och förhindrar ogräs från att växa upp.

Växterna kommer att planteras senare eftersom det inte får vara för varmt och torrt i marken för att de ska må bra. De sista tråkiga asfaltsbitarna i portgångarna kommer också att förvinna och ersättas med stenar som ett sista steg, när de grävmaskinerna är färdiga med grävarbetet.

I cykelrummet vid Husargatan 2 stod det kvar en del "gulmärkta" cyklar som nu flyttats till  cykelförrådet i källaren vid portgången Husargatan 4. Enstaka gulmärkta barncyklar har flyttas till det f.d. grovsoprummet. Hör gärna av er om ni behöver komma åt dem!
Här kommer protokollet från vår årsstämma i PDF-format, men den kommer även i pappersformat till era brevlådor under veckan!

pdf_icon.gif Stämmoprotokoll BRF Drottningtorget Dragonen
Ladda hem fil

På stämman togs det upp en del frågor och önskemål utanför agendan som inte står med i protokollet, bland annat att det borde finnas mer information om arbetet med innergården och en tydligare kontaktlänk som nu ligger på webbsidan.

Cyréns har gjort en preliminär bedömning av hur problemen med dränering och övriga fynd i marken har påverkat den ursprungliga tidsplanen och i dagsläget ser det ut att bli en förskjutning på c:a två veckor framåt, vilket innebär att vi hoppas på att arbetet är avslutat någon gång i mitten av augusti.

Cyréns Träggårdsanläggningar som arbetar med renoveringen av innergården har gjort en del intressanta fynd i marken på innergården.

Under stämman fanns önskemål om att markritningen på den planerade innergården skulle läggas upp på webbsidan, och här kommer den. Presentationen som visades på stämman finns att hämta här.

Måndagen den 7:e maj blir det garanti besiktning av de vitmålade fönster (och några grönmålade) som finns på Husargatan 2 + 4:a. och Norra Vallgatan 6 + 8:a. Detta gäller alla boende utom de i lägenheter som redan är fönsterbesiktigade, som boende har vi skyldighet att ge föreningen/entreprenören tillträde till bostadsrätterna under besiktningen.

...
...

Brf Drottningtorget Dragonen kommer under våren 2007 att enomföra en större renovering av innergården i fastigheten som yftar till att förbättra dräneringen av dagvatten på gården och tt skapa en trevligare gårdsmiljö.